Dutch Flutter™ Exchange

Nederlandstalige bronnen voor app-ontwikkelaars,
beginners en geïnteresseerden.

Deze site is een uitwisselingsplaats voor ideeën, apps, tutorials en andere zaken rondom het ontwikkelplatform Flutter™van Google. Wij zijn op geen enkele manier gelieerd aan Google.
Heeft u een bijdrage? Mail naar info@flutter.nl of praat mee op onze LinkedIn-group.

Wat is Flutter™?

Een naam die begint met 'flut',
is in het Nederlands geen goed begin.

Flutter is Engels voor 'fladderen'. Dat roept in die taal misschien associaties op met de snelheid, lichtvoetigheid en elegantie van een vlinder, maar in het Nederlands niet. Toch is Flutter een innovatief platform om apps te ontwikkelen voor iOS, Android, web en desktop. Kenmerken:

  • Echte apps. Geen halfbakken, trage web-based of html-hybride app-achtige dingen met beperkte mogelijkheden. Animaties, games, infotainment, databases, connectivity, alles kan.
  • Apps voor Android, iOS en meer vanuit één codebase. Geen javascript of andere tussenlaag: apps communiceren direct met de hardware en werken razendsnel.
  • Flutter is door Google ontwikkeld, maar een open-source toolkit die zich razendsnel ontwikkelt. De Flutter-apps programmeren we in de programmeertaal Dart.
  • Flutter is volop in ontwikkeling en wordt door uiteenlopende grote bedrijven gebruikt.

Meer weten over Flutter? Bezoek de officiële Flutter-site of lees dit artikel op LinkdedIn.

Leer Flutter™

Bouw apps voor iOS, Android en meer.

Voor ervaren programmeurs of webbouwers, is de overstap naar Flutter niet groot. Voor mensen zonder programmeerervaring is Flutter een prachtig startpunt. Deze pagina wordt een verzamelplaats van de Nederlandstalige tutorials en andere bronnen. Die zijn er nu nog niet. Maar daar hoeft u niet op te wachten als u Flutter wilt leren!


Zoekt u het liefst zelf uw informatie?

Op de officiële Flutter-site vindt u veel Engelstalige uitleg en tutorials. Ook elders op het web vindt u veel informatie. De eerste Nederlandstalige tutorial vindt u hier.


Leert u liever aan de hand van doordacht, Nederlandstalig materiaal?

Dit boek is vooralsnog het enige Nederlandstalige boek. Het neemt u bij de hand en laat u stap voor stap zien hoe Flutter werkt.


Krijgt u liever uitleg?

Neem contact op voor een training op locatie, bijvoorbeeld in uw bedrijf.

Apps

Nederlandse apps, gemaakt met Flutter™

Deze pagina is een verzamelplaats van Nederlandse apps, gemaakt met Flutter. Kent u mooie voorbeelden? Neem contact op. Internationale voorbeelden vindt u hier.

Ongeveer 7.000 orgprofessionals gebruiken deze app om snel het risico op hart- en vaatziekten te berekenen en inzichtelijk te maken voor hun patiënten.
Altijd je digitale veldgids bij de hand. Een interactieve app met de meest voorkomende vogels(geluiden), veldbloemen, paddenstoelen en zoogdieren. De app heeft meer dan 600 soorten! Bewaar je waarnemingen met foto's en locaties en luister naar geluiden.
Game Wheel is een fantastisch hulpmiddel voor alle games, quizzen en klasactiviteiten. Maar er is zoveel meer dat je kunt doen met Game Wheel! Gebruik het als een leuke manier om kleine beslissingen te nemen, dingen te verdelen of alternatieve dobbelstenen. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Vanuit de noodzaak om het gebruik van de wasmachine in een studentenhuis te plannen, ontwikkelden twee studenten een volwaardige, internationale plan-app voor alle gedeelde zaken.

Boek: Apps ontwikkelen met Flutter™

Leer Flutter stap voor stap in het Nederlands

Apps ontwikkelen met Flutter is de ideale opstap als u snel aan de slag wilt met Flutter. Dat kan als u ervaring hebt met web- of app-ontwikkeling, maar ook als u nog nooit eerder programmeerde. U leert vooral door te doen en bouwt mini-apps en een volledige app. Alle onderdelen van het proces komen aan bod: van installatie van de tools tot aan publicatie in de stores. Het grootste deel van het boek gaat uiteraard over het programmeren in Dart en het bouwen van Flutter apps.

Lees meer en bestel
Download de broncode bij het boek
Errata bij het boek

Contact

Prachtige, supersnelle apps voor Android, iOS, desktop en web

Deze site is een uitwisselingsplaats voor ideeën, apps, tutorials en andere zaken rondom het ontwikkelplatform Flutter™van Google. Wij zijn op geen enkele manier gelieerd aan Google.

Wilt u:

  • een tutorial, app, column of iets anders over Flutter delen?
  • meer weten over Flutter?
  • een app laten ontwikkelen voor iOS en Android?
  • een training organiseren over Flutter?

Neem dan contact op.

Mark van Heck
Zelfstandig web- en app-ontwikkelaar,
trainer en educatief auteur in Nijmegen
mark@flutter.nl
www.hecktag.nl

Of praat mee op onze LinkedIn-groep